ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€

Το καλάθι μου

Βερνίκια νυχιών και εγκυμοσύνη- μύθοι και αλήθειες

Βερνίκια νυχιών και εγκυμοσύνη

Η μείωση των τοξικών ουσιών από τα προϊόντα της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες που με επισκέπτονται καθημερινά.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί πως άλλο χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε ένα προϊόν και άλλο τοξική ή βλαβερή χημική ουσία που είναι συχνά επιβλαβή για την υγεία, έστω και μακροπρόθεσμα.

Πλέον, υπάρχει αρκετή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση που σε βοηθάει να επιλέξεις προϊόντα με λιγότερα βλαβερά χημικά, vegan– χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης, gluten free που σε κάνουν να νιώθεις και να είσαι όμορφη χωρίς να προκαλούν οι αλλεργικές αντιδράσεις ή να επιβαρύνουν τον οργανισμό και το περιβάλλον.

Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού καλείσαι να επιλέξεις με μεγαλύτερη προσοχή τα καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς προκειμένου να νιώθεις σίγουρη και ασφαλής.

Νύχια σε εγκυμοσύνη και θηλασμό

Μπορείς να εξακολουθείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου nail routine κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετέπειτα του θηλασμού! Είναι φυσιολογικό όμως, σε αυτή την όμορφη περίοδο να είσαι ακόμα πιο προσεκτική με τα βερνίκια νυχιών που επιλέγεις ώστε πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές. Θεωρούνται ασφαλή για χρήση όσα είναι τουλάχιστον 3-free.

Αναζήτησε νέες και εξελιγμένες φόρμουλες που είναι φιλικές και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό ούτε διαταράσσουν το ph της επιδερμίδας.

Η χρήση βάσης νυχιών πριν την εφαρμογή του χρώματος, επίσης βοηθάει, διότι έχει την ικανότητα να εμποδίζει την απορρόφηση των χημικών στοιχείων από το δέρμα.

Τι λένε οι ειδικοί

Ο γιατρός σου είναι αυτός που έχει τον τελικό λόγο σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη σου και είναι ο πλέον αρμόδιος για να σου δώσει τις απαραίτητες συμβουλές.

Οι γυναικολόγοι επιβεβαιώνουν πως το βάψιμο και η περιποίηση των νυχιών επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, διευκρινίζοντας πως τα νύχια είναι νεκροί εξωκυτταρικοί σχηματισμοί που δεν απορροφούν ουσίες. Επίσης, δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες που να αποδεικνύουν πως η χρήση βερνικιού νυχιών στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έμβρυο.

10 τοξικές χημικές ουσίες που καλύτερα να αποφύγεις

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνη και του θηλασμού, συστήνεται να χρησιμοποιείς μανό απαλλαγμένα από βλαβερά συστατικά, τα οποία περιέχονται στα συνηθισμένα βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Φορμαλδεΰδη Χαρακτηρίζεται ως καρκινογόνο, χρησιμοποιείται συχνά ως συντηρητικό, σκληρυντικό νυχιών και ενισχυτικό σε συμβατικά βερνίκια.

Τολουόλη Συμπεριλαμβάνεται σε ορισμένα βερνίκια ως διαλύτης για την ομαλή εφαρμογή, έχει συνδεθεί με μειωμένη αναπαραγωγή και ανάπτυξη του ανθρώπου, διαταραχή της αναπνοής, επιβλαβές για το νευρικό σύστημα και ναυτία.

Dibutyl phthalate (DBP) Μπορεί να επηρεάσει το αναπαραγωγικό σύστημα και συνδέεται με τον καρκίνο, το DBP έχει χρησιμοποιηθεί ως πλαστικοποιητής και διαλύτης για την μείωση της φθοράς.

Καμφορά Προστίθεται σε ορισμένα βερνίκια νυχιών για περισσότερη λάμψη. Η καμφορά μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε μεγάλες δόσεις, να προκαλέσει ερεθισμό, ζάλη, ναυτία και πονοκεφάλους.

Triphenyl phosphate (TPHP) Έρευνες έχουν δείξει ότι προκαλεί αλλαγές στη ρύθμιση των ορμονών, στο μεταβολισμό και στα αναπαραγωγικά συστήματα. Έχει χρησιμοποιηθεί στο βερνίκι ως πλαστικοποιητής που καθιστά το βερνίκι εύκαμπτο αλλά ανθεκτικό.

Parabens Τα parabens είναι συντηρητικά τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τα οιστρογόνα και να προκαλέσουν ορμονικά προβλήματα.

Tosylamide Χρησιμοποιείται σε πολλά βερνίκια νυχιών για να τα κάνει λαμπερά και ανθεκτικά. Σε μεγάλες ποσότητες έχει χαρακτηριστεί καρκινογόνο και τοξικό. Σε μικρές ποσότητες ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργίες σε μερικούς ανθρώπους.

Bisphenol A (Δισφαινόλη Α) Μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ορμονικού συστήματος. Οι επιπλοκές από την έκθεση στη δισφαινόλη Α είναι πιο πιθανές στα παιδιά.

E-series Glycol ether Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα  μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικές και αιματολογικές επιδράσεις, όπως κόπωση, ναυτία και αναιμία.

Di(propylheptyl) orthophthalate (DPHP) Χρησιμοποιείται επίσης ως πλαστικοποιητής και διαλύτης και η έκθεση σε υψηλά επίπεδα μπορεί να βλάψει το συκώτι, τα νεφρά, τους πνεύμονες και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν (ακετόνη)

Αυτό που είναι πιο επιβλαβές στην εγκυμοσύνη είναι οι έντονες οσμές από χημικά και καλλυντικά προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και ζαλάδα. Είναι σημαντικό η χρήση των προϊόντων νυχιών να γίνεται σε χώρο με καλό αερισμό.

Η ακετόνη που είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα ξεβαφτικά νυχιών στην αγορά είναι ιδιαίτερα πτητική μπορεί να επιβαρύνει το αναπνευστικό σύστημα. Επίσης αφυδατώνει τα νύχια αφού απομακρύνει τα φυσικά τους έλαια.

Επίλεξε ένα εναλλακτικό ασετόν δηλαδή ένα ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ακετόνη που δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα και δεν διαταράσσει τη φυσική λιπαρότητα των νυχιών.

Εμάς μας νοιάζει!

Στο KISS ME, STUPID πιστεύουμε πως η ομορφιά δεν πρέπει να επιβαρύνει την υγεία μας και το περιβάλλον. Δε θεωρούμε ότι τίθεται πραγματικό δίλημμα αφού πλέον υπάρχει όλο και μεγαλύτερη επαγρύπνηση και καταναλωτική συνείδηση.

Όταν επί εποχής KISS KISS NAILS  χρειάστηκε να διαλέξω απλό βερνίκι για χρήση στην παροχή της υπηρεσίας μανικιούρ-πεντικιούρ τα κριτήριά μου ήταν

Η καλύτερη δυνατή φόρμουλα με τα λιγότερα δυνατά βλαβερά χημικά, χωρίς πειράματα σε ζώα, χωρίς ζωικά παράγωγα

Η έρευνα μου για τη βέλτιστη ποιότητα και για value for money προϊόντα συνεχίζεται αδιάκοπα. Τα αναζητώ πρώτα για εμένα, για να μπορώ έπειτα με χαρά να τα μοιράζομαι με όλ@ εσάς που με εμπιστεύεστε!

xx Ελπίδα

Share this post:
Το προϊόν προστέθηκε με επιτυχία στο καλάθι αγορών σας!